Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cliëntenraad

Optimum Zorg is een kleinschalige, toegankelijke en kleurrijke zorginstelling. We zijn gespecialiseerd in het bieden van cultuur sensitieve dagbesteding en begeleiding aan volwassenen en jeugdigen. Ook huishoudelijke hulp maakt onderdeel uit van ons aanbod.

Ons werkgebied is het rijk van Nijmegen, het Land van Maas en Waal en het Land van Cuijk.

Cliëntenraad in een notendop

Binnen Optimum Zorg hechten we waarde aan inclusieve participatie, waarbij iedereen, of het nu cliënten, verwanten of collega’s zijn, actief kan deelnemen aan besluitvorming en planning. Dit betreft de dagbesteding.

  • Samen dagindeling afstemmen;
  • Inspraak in ruimte-indeling;
  • Keuze in maaltijdvoorkeuren;
  • Welke activiteiten jullie willen doen;
  • Plannen van speciale gebeurtenissen;
  • Bepalen budget activiteiten;
  • Keuze in educatieve sprekers;
  • Inspraak in vrijwilligersbeleid.

Wat is een cliëntenraad

We vinden het belangrijk dat cliënten en hun naasten met ons meedenken over verbetering van kwaliteit. Daarom heeft Optimum Zorg een cliëntenraad. Via de cliëntenraad kunnen cliënten hun stem laten horen en invloed uitoefenen op het beleid. Zo kan Optimum Zorg er samen met de cliënten voor waken dat de kwaliteit van onze zorg op peil blijft en steeds beter wordt.

Wat doet een cliëntenraad?

De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten van Optimum Zorg, komt op voor de gemeenschappelijke rechten en belangen van de cliënten en adviseert de directie. De leden van de cliëntenraad komen vier keer per jaar bij elkaar om te vergaderen.

Wie zijn de leden van de cliëntenraad?

De cliëntenraad bestaat uit cliënten en naasten van cliënten, zoals een familielid, een kennis of een andere betrokkene uit het netwerk van een cliënt. Iedere cliënt kan via de cliëntenraad zijn of haar menig over de zorgaanbieder kenbaar maken. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt dat cliënten zeggenschap krijgen over het beleid van de zorginstelling.

Lid worden?

Heb je zelf interesse om lid te worden of is er iemand uit je omgeving die namens jou onze cliënten wil vertegenwoordigen? Dan horen we het graag. Cliënten of hun naasten kunnen altijd voor meer informatie bij ons terecht. Raadpleeg de contactpagina of stuur een korte motivatiebrief per e-mail naar clientenraad@optimumzorg.nl

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming course. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue