Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dagbesteding

Bij de dagbesteding van Optimum Zorg neem je samen met andere cliënten deel aan groepsactiviteiten, onder begeleiding van onze zorgmedewerkers. De dagbesteding is geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Je kunt deelnemen aan heel veel verschillende activiteiten. Er is altijd voor iedereen iets te doen wat bij hem of haar past. Denk aan tuinieren, dieren verzorgen, koken, sport en spel, houtbewerking, haken, breien, schilderen, textiel bewerken en nog veel meer. We creëren samen met alle deelnemers een gezellige sfeer. Want als jij je bij ons thuis voelt, kom je het beste tot je recht.

Wat is het doel van de dagbesteding?

Bij de dagbesteding helpen en activeren we je om:

 • (weer) structuur en overzicht te krijgen;
 • zinvol bezig te zijn met activiteiten die bij je passen;
 • je talenten te ontwikkelen;
 • plezier te hebben en je goed te voelen;
 • contacten te leggen met anderen;
 • sociale vaardigheden te ontwikkelen;
 • praktische vaardigheden te oefenen;
 • regie te krijgen/houden over je leven;
 • anderen te helpen en te stimuleren;
 • sterk in je schoenen te staan;
 • (weer) te vertrouwen op je eigen kracht.

Structuur

Door deelname aan het dagbestedingsprogramma van Optimum Zorg krijg je vanzelf al structuur in je dag/week. Aan het begin van de dag overleggen we met de groep wat iedereen gaat doen. Daarna ben je de hele dag samen met groepsgenoten bezig met activiteiten die bij je passen.

De dagbesteding van Optimum Zorg biedt jou behalve structuur ook veiligheid, geborgenheid, persoonlijke aandacht en een stimulerende omgeving. Zodat je op een prettige manier aan je doelen kunt werken. En de vaardigheden die je leert ook thuis en in je omgeving kunt toepassen. Zo kom je optimaal tot ontwikkeling en zelfredzaamheid.

Breed en divers aanbod van activiteiten

Het activiteitenaanbod is zeer gevarieerd. We bieden je creatieve, sportieve, ontspannende, activerende en educatieve activiteiten. Bij alle activiteiten houden we rekening met de behoeften, culturele achtergrond, geloofsovertuiging, leeftijd, waarden, normen en eventuele fysieke beperkingen van alle deelnemers.

Locatie

De dagbestedingslocatie op Kerkenbos beschikt over alle benodigde faciliteiten. Deze zijn samengebracht op een ruime, rustige, sfeervol en functioneel ingerichte, goed omsloten locatie. De locatie bestaat uit een ruim binnen- en buitenterrein van in totaal ruim 2000 m².

Zowel de binnen- als buitenruimten zijn rolstoel toegankelijk. Ook is er een mindervaliden toilet.

De dagbesteding is kleurrijk ingericht met westerse en oosterse sfeerelementen. Ook is er een stilte- en gebedsruimte en zijn er aangepaste wastafels waar (Islamitische) cliënten zich voor het bidden kunnen wassen.

Faciliteiten

Optimum Zorg biedt een uitgebreid scala aan faciliteiten binnen onze dagbesteding, gericht op het welzijn van onze cliënten. Van creatieve workshops tot sociale interactie, ons toegewijde team zorgt voor een ondersteunende omgeving. Met aandacht voor individuele behoeften streven we ernaar een positieve en stimulerende ervaring te bieden bij Optimum Zorg.

Ingericht met fitnesstoestellen,  yogamatten etc..

Activiteiten: op eigen tempo onder begeleiding aan lichaamsbeweging doen, zoals fitness, dansen, yoga, touwspringen, fietsen, loopband, gewichten, roeien, etc..

Moderne volledig ingerichte open keuken, maakt onderdeel uit van de activiteitenruimte binnen, en biedt uitzicht op de tuin. 

Activiteiten: dag opstarten en afsluiten, samen koken (met producten uit eigen tuin), eten, opruimen en afwassen, groente inmaken.

Ruim opgezet en ingericht met diverse materialen en apparatuur voor handvaardigheid, spel en creatieve activiteiten. Per dag/week is er een wisselend programma.

Activiteiten: werken met textiel en vilt, schilderen, papier maché, sieraden maken, breien, haken, kaarten, dammen en andere spellen spelen etc..

Ingericht met moestuinbakken en een kweekkas.

Activiteiten:  verbouwen van diverse groenten, fruit, kruiden en aardappelen, onkruid wieden, oogsten.

Ingericht met bloemen en sierplanten

Activiteiten: Bloemen en sierplanten poten, planten en verzorgen; borders en gazon onderhouden.

In de tuin bevinden zich de dierverblijven met fazanten, kwartels, kippen, konijnen en dwerggeitjes. 

Activiteiten: dieren verzorgen, voeren en aaien, dierenverblijven schoonhouden en onderhouden.

Ingericht met apparatuur en gereedschap voor houtbewerking. 

Activiteiten: hout bewerken, zoals vogelhuisjes, moestuinbakken, bloembakken of dierenverblijven maken.

Verhard deel van het buitenterrein. 

Activiteiten:  sporten zoals basketbal, volleybal, badminton, etc..

Voor een moment van rust of afzondering. 

Wie wil bidden kan gebruik maken van de gebedsruimte.

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming course. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue